Kateketens dag 2021 FULLBOKAD

Datum: Lördag 25 september 2021 9.30-17

Plats: Malmö - Vår Frälsares församling

Kateketens dag är en fest då vi samlas runt vår biskop för att stärka varandra i vårt uppdrag som kateketer. Denna dag står det nya Direktorium för katekes och helgonen i fokus. Varje helgon är helt unikt, men alla har på sitt sätt bidragit till att förvandla vår värld och visa oss vägen till Gud. Särskild gäst är f Michel Remery, författare till Twittra med Gud och aktuell med boken Online med helgonen som nu utkommit även på svenska. Upplev givande möten och intressanta workshops. Vid den högtidliga mässan ger Kardinal Arborelius en särskild välsignelse till kateketer.

Tyvärr fullbokad!

Men det går bra att anmäla sig till en reservplats.

Kateketens dag genomförs med stöd av Bonitfatiuswerk

Kateketens dag genomförs med stöd av Bonitfatiuswerk

Affisch som pdf

Workshops här

Dagens program 

Inbjudan till Kateketens dag 2021
Särskild gäst vid Kateketens dag är fader Michel Remery, författare till böckerna Twittra med Gud och Online med helgonen.

Särskild gäst vid Kateketens dag är fader Michel Remery, författare till böckerna Twittra med Gud och Online med helgonen.

Kateketens dag 2018

Kateketens dag 2018

Kateketens dag har blivit en tradition - en god sådan! Vartannat år samlas kateketer från hela landet runt biskop Anders för att ta emot hans tack och hans välsignelse för sitt uppdrag. "Kyrkan skulle inte klara sig utan er kateketer" sa kardinalen vid den senaste Kateketens dag 2018 (då också bilderna till vänster är tagna). 

Kateketens dag firas sedan 2007 och har ägt rum i Stockholm, Göteborg och Malmö. Nu är det dags för Malmö igen. Vi är tacksamma över att kyrkoherden f Janusz Niziolek hälsar oss välkomna i sin församling. Dagen kommer att erbjuda intressanta talare, praktiska workshops och en högtidlig mässa som avslutning. Boka redan nu!

WORKSHOPS 25/9 2021

1. Lilla Thérèse – ett älskat helgon

Genom sitt liv och sitt budskap har Thérèse av Jesusbarnet hjälpt otaliga människor att identifiera sig med Jesus Kristus. Hon är den yngsta av alla kyrkolärare och en av kyrkans mest inflytelserika helgon.

Ledare: biskop Anders Arborelius OCD

Biskop Anders, karmelit liksom Lilla Thérèse, har länge haft en förkärlek och nära relation till detta helgon. Det var biskopens eget val att få ha en workshop om henne.

Ledare: Fader Michel Remery

Fader Michel Remery är författare till boken Online med helgonen och har lång erfarenhet av att presentera helgon på ett sätt som skapar nyfikenhet för dagens ungdomar.

OBS! Workshopen ges på engelska (ingen tolkning). 

2. Vilken roll kan helgon spela i katekesen? ​​

I denna workshop får du konkreta exempel på hur du kan arbeta med helgon i katekesen. Helgon kan hjälpa oss att förstå tron.

 

3. Konkreta och kreativa verktyg i katekesen med hjälp av Bildas ledarväska

Är du på jakt efter nya tips på hur du kan variera din undervisning? Då är detta rätt workshop för dig. Bilda har tagit fram en väska som innehåller helt oväntade föremål och tips på hur du kan förmedla tron på ett mer kreativt sätt.

Ledare: Iwona Dekajlo & Johanna Backman 

Johanna och Iwona är verksamhetsutvecklare i Bildas region Sydväst. Båda är aktiva och kreativa kateketer!

Ledare: Emanuel Sennerstrand

Emanuel Sennerstrand arbetar som bibellärare på S:ta Elisabets katolska folkhögskola där han ansvarar för kursen Studium Biblicum. På uppdrag av biskop Anders Arborelius ocd har han skrivit katolska inledningstexter och kommentarer till Bibel 2000, vilket resulterat i Katolsk studiebibel.

4. Bibeln är Guds ord – Katolsk studiebibel och Youcat Bibel

Att förmedla Bibeln och dess innehåll är centrum i all katekes. Katolsk studiebibel och Youcat Bibel är två utmärkta verktyg som underlättar bibelstudiet för alla kateketer.

 

 

5. Josefsåret – den helige Josef

”Joseph om Josef !”

Den helige Josef var drömmaren, snickaren och den som alltid satte hustrun och familjen först. Han var en vanlig man som fick en ovanlig uppgift. Hur kan han bli en förebild för barn och ungdomar i katekesen?

Ledare: fader Joseph Rizk

Fader Joseph Rizk kommer från Göteborg och kommer prästvigas under våren. Han arbetar som kaplan i Vår Frälsares församling i Malmö. Fader Joseph bär samma namn som Jesus fosterfar. Det har gjort att de har en särskild relation.

6. Äventyr med Sus & Dus & Roffi

Sus och Dus och Roffi gör en teaterpjäs för barn, 3-8 år, som handlar om hur vi ska umgås med internet, dataspel och mobiler. Hur ger vi våra barn ett sunt förhållande till dessa verktyg och hur stöttar vi föräldrarna? Under hösten kommer diakon Björn och Marina att turnera i de katolska församlingarna och bjuda in familjer till detta äventyr. Här bjuds på ett smakprov av deras föreställning. Även hunden Roffi är med!

Ledare: Diakon Björn Håkonsson, psykolog, är stiftets barnskyddsombud och biskopens delegat för barnskyddsfrågor. Hans hustru Marina Belding Håkonsson är undersköterska på Lunds kommun.

Kateketens dag 2018

Här kan du se videon från Kateketens dag 2018, som ägde rumt i S:t Ansgars kyrka i Södertälje.