Kateketens dag 2018

Datum: 29 september 2018 9.30-17.00

Plats: Södertälje, S:t Ansgars församling

Affischen som pdf får du fram  genom att klicka på bilden.

Här kan du läsa om alla 

Workshops! 

"På väg med Kristus" /FULLBOKAT!

Jesus Kristus är i centrum i all katekes, att vara på väg med honom är temat denna dag. Kateketens dag är en fest då kateketer samlas runt vår biskop för att stärka varandra i vårt uppdrag. Här får kardinal Anders Arborelius en möjlighet att tacka alla för deras insatser. Särskild gäst till denna kateketens dag blir fader Michel Remery, aktuell som författare till boken Twittra med Gud. Under dagen erbjuds också kreativa workshops och en högtidlig mässa då kardinalen ger en särskild välsignelse till kateketer.

 

Fader Michel Remerys föredrag kommer att tolkas av professionella tolkar. Hörlurar finns för dem som önskar höra hans föredrag på svenska.

Välkomna!

Näsa Kateketens dag kommer firas i Malmö dekanat - 2020!

 

Aktiva kateketer och ungdomsledare bjuds på denna dag (den är gratis).

Resor får man bekosta själv. Anmäl gärna nu, men senast 25 augusti.

Dagen sker i samarbete med Studieförbundet Bilda och Bonifatiuswerk.

Kära kateketer!
Återigen närmar sig Kateketens dag, Det är en stor glädje för mig att få inbjuda er alla till denna viktiga begivenhet. Er uppgift som kateket är mycket betydelsefull för vårt stift. Denna dag skall just styrka och uppmuntra er i er kallelse. Genom er får otaliga barn och ungdomar undervisning och insikt i den katolska tron. Ert personliga vittnesbörd hjälper dem också att komma Jesus närmare. Det är en av Kyrkans viktigaste uppdrag att förmedla tron på Jesus till det uppväxande släktet. Vi vet alla att det inte alltid är lätt i dagens Sverige, där den kristna tron inte omfattas av så många. Därför är min tacksamhet mot er mycket stor. Från stiftets sida vill vi göra allt vad vi kan för att hjälp er i ert uppdrag. KPN vill på olika sätt erbjuda er inspiration och verktyg, inte minst genom Kateketens dag.
Samtidigt som ni deltar i Kateketens dag, har den heliga Thérèse av Lisieux och hennes föräldrars reliker kommit till vår Domkyrka på sin pilgrimsfärd genom de nordiska länderna. Jag ber om förbön från hela denna heliga familj för er alla . Som kyrkolärare har Thérèse ett budskap till hela Kyrkan om Guds faderliga omsorg och barmhärtighet. Hon har levandegjort evangeliet om det andliga barnaskapet för många i hela världen. Må hon hjälp oss i Sverige at förmedla denna djupa förtröstan på Guds godhet till alla barn och unga människor!
Stockholm, Sankt Eriks dag 18.5.2018 +Anders Arborelius ocd

Att vara på väg med Kristus betyder för mig...
Kateketens dag 2018

Nästan 180 kateketer från hela landet kom till Södertälje denna soliga dag för att samlas runt sin biskop och älskade kardinal Anders Arborelius. Det blev mycket glädje, härliga möten och stor inspiration av f Michel Remery, författare till boken Twittra med Gud som var gästföreläsare. På eftermiddagen erbjöds olika workshops som gav praktisk kunskaper kring katekesen. I videon får du ett levande intryck av hur det gick till, inte minst discodansen där även vår kardinal dansade med!