Konst och förkunnelse FULLBOKAD

Datum: den DEN 18–20 JUNI 2021

Plats: Åh Stiftsgård

Kursledare p Dominik Terstriep SJ

Kursledare p Dominik Terstriep SJ

Det jag minns av min katolska uppväxt är framför allt bilder eller konstverk – i både hemmet och kyrkan. De gjorde starkt intryck på mig och är fortfarande levande. Konstverk är ett konkret uttryck för tron som kan ”bränna” in sig på näthinnan. Bildminnet är förmodligen starkare än ordminnet.
Konstverk är öppna, man kan upptäcka dem från olika perspektiv. De kan således hjälpa att flerdimensionellt beskriva ett trosinnehåll. Dessutom återspeglar de hur tron såg ut under en viss tid, vilka utmaningar de troende konfronterades med och vilka svar de hittade.
Konstverk är tillämpad kristen tro. I kursen Konst och förkunnelse närmar vi oss genom olika konstverk viktiga trosinnehåll. Målet med kursen är att lära sig att betrakta konst och därigenom förstå vår tro bättre.

 

Kostnad

Kurserna erbjuder vi till subventionerat pris, 1000 kr/helg.

Kateketer betalar 600 kr och ungdomar (max 28 år) 300 kr.

Hur fungerar anmälan?

  1. Efter att du fyllt i uppgifterna nedan under ”Anmäl dig här” och klickat på ”skicka” får du en automatisk bekräftelse med e-post. Nu vet du att din anmälan har registrerats (”Tack för din anmälan”).
  2. Efter någon dag får du en personlig e-post från KPNs kansli om att du fått plats på kursen (eller att den är fullbokad). Här får du också en anmodan om att betala en anmälningsavgift på 200 kr till KPNs konto 119-2053. Detta för att du ska kunna behålla din plats. Denna anmälningsavgift återfås ej vid avanmälan.
  3. Två veckor innan kursstart får du praktisk information om kursen.

Ifall det skulle bli aktuellt med avanmälan

Avanmälan måste ske senast 1 vecka före kursstart. Om avanmälan inkommer senare fakturerar KPN 50% av den totala kursavgiften, om den inkommer dagen innan faktureras hela kursavgiften. Detta beror på att de kursgårdar där KPN förlägger sina Vuxenutbildningar har dessa villkor.

 

"Konst och förkunnelse"