Konst och förkunnelse INSTÄLLT

Datum: 27-29 mars 2020

Plats: Marielund, Ekerö utanför Stockholm

Kursledare p Dominik Terstriep SJ

Kursledare p Dominik Terstriep SJ

PÅ GRUND AV RÅDANDE OMSTÄNDIGHETER MED CORONAVIRUSET ÄR KURSEN TYVÄRR INSTÄLLD.

Det jag minns av min katolska uppväxt är framför allt bilder eller konstverk – i både hemmet och kyrkan. De gjorde starkt intryck på mig och är fortfarande levande. Konstverk är ett konkret uttryck för tron som kan ”bränna” in sig på näthinnan. Bildminnet är förmodligen starkare än ordminnet.
Konstverk är öppna, man kan upptäcka dem från olika perspektiv. De kan således hjälpa att flerdimensionellt beskriva ett trosinnehåll. Dessutom återspeglar de hur tron såg ut under en viss tid, vilka utmaningar de troende konfronterades med och vilka svar de hittade.
Konstverk är tillämpad kristen tro. I kursen Konst och förkunnelse närmar vi oss genom olika konstverk viktiga trosinnehåll. Målet med kursen är att lära sig att betrakta konst och därigenom förstå vår tro bättre.

 

Kostnad

Kurserna erbjuder vi till subventionerat pris, 1000 kr/helg.

Kateketer betalar 600 kr och ungdomar (max 28 år) 300 kr.

Hur fungerar anmälan?

  1. Efter att du fyllt i uppgifterna nedan under ”Anmäl dig här” och klickat på ”skicka” får du en automatisk bekräftelse med e-post. Nu vet du att din anmälan har registrerats (”Tack för din anmälan”).
  2. Efter någon dag får du en personlig e-post från KPNs kansli om att du fått plats på kursen (eller att den är fullbokad). Här får du också en anmodan om att betala en anmälningsavgift på 200 kr till KPNs konto 119-2053. Detta för att du ska kunna behålla din plats. Denna anmälningsavgift återfås ej vid avanmälan.
  3. Två veckor innan kursstart får du praktisk information om kursen.

Ifall det skulle bli aktuellt med avanmälan

Avanmälan måste ske senast 1 vecka före kursstart. Om avanmälan inkommer senare fakturerar KPN 50% av den totala kursavgiften, om den inkommer dagen innan faktureras hela kursavgiften. Detta beror på att de kursgårdar där KPN förlägger sina Vuxenutbildningar har dessa villkor.

 

"Konst och förkunnelse"
Marielund ligger vackert vid Mälaren på Ekerö utanför Stockholm.

Marielund ligger vackert vid Mälaren på Ekerö utanför Stockholm.

Under helgen får du tillfälle att delta vid mässor i Marielunds kapell.

Under helgen får du tillfälle att delta vid mässor i Marielunds kapell.

   Här ser du vårens övriga kurser. Varje kurs kommer till varje plats under 2020 och 2021.

Kursen " Konst och förkunnelse" ges under höstterminen i Omberg den 11 - 13 september.