Franciskusdagen 5 oktober 2024

Datum:

Plats:

Nästa Franciskusdag firas 5 oktober 2024

Franciskusdagen firas vartannat år i Kungsträdgården i Stockholm.

Dagen inleds med procession med staty av den helige Franciskus i parken, sedan firar Kardinal Anders Arborelius mässan på stora scenen. Därefter blir det fest för hela familjen i parken. 

Nästa gång blir firandet lördagen den 5 oktober 2024.

Särskild föreläsare kl 13-14 i S:ta Eugenia blir fader Michel Remery, författare till böckerna Twittra med Gud och Online med helgonen

Varmt välkommen!

Franciskusdagen görs med stöd av Bonfatiuswerk och i samarbete med Studieförbundet Bilda.

 

 

Från firandet 2022:

Omkring 1000 personer slöt upp vid firandet av Franciskusdagen i Stockholm lördagen den 1 oktober 2022. Procession med den helige Franciskus staty föregick firandet av den heliga mässan med kardinal Arborelius, biskop Saad och stiftets präster och diakoner. Barnkören från S:ta Eugenia katolska församling sjöng och barnkören från S:t Lars kyrka i Uppsala medverkade med en dramatisering. Efter husdjursvälsignelsen vid mässans slut erbjöds ett program med sång och dans under ledning av konferencier Edward Blom. I parken erbjöds ponnyridning, fiskdamm med broder Jan från Skövde och ansiktsmålning. En marknad ramade in området med mat och dryck och utställare från ett stort antal kristna verksamheter. Vuxna kunde lyssna till ett seminarium av p Thomas Idergard SJ om hur man blir ett helgon.

Francikusdagen 2022