Vänner emellan - att dela tron i en modern värld, Umeå

Datum: 3 september och 8 september 2022 kl 10-12 + lunch

Plats: Kristi Moders församling Umeå

Del ett

Lördag 3 september kl 10-12 + lunch,

Bokrelease med författaren Ulf Ekman. Hur kan vi bli en mer evangeliserande kyrka? Hur kan vi kristna engagera oss mer praktiskt i evangelisation? Många är nyfikna. Under kvällen får vi verktyg till hur man kan förklara sin tro i mötet med andra, på arbetsplatsen, på gymmet och med släkten.  Utifrån sin nya bok Vänner emellan kommer Ulf Ekman ge konkreta tips till evangelisation i vardagen.

Del två

lördag 8 oktober kl 10-12 + lunch

Varför evangelisera? Vad är evangeliet? Hur kommer man igång? Alla människor har frågor. Vad innebär att vara människofiskare? Lekmannens uppgift är att vara medvandrare. Att vittna om vad du sett och hört. En kväll där vi upptäcker de små steg alla döpta kan göra genom att evangelisera i vardagen. Ulf Ekman leder oss genom kvällen. 

Bakgrund

På uppdrag av biskop Anders gör KPN, en särskild evangelisationssatsning. Utifrån Ulf Ekmans nya bok Vänner emellan - att dela tron i en modern värld (Catholica förlag)  som beräknas utkomma till hösten kommer Ulf Ekman att besöka några församlingar och bjuda in nyfikna till att mer aktivt våga prata om och dela sin tro med andra. 

Utöver Stockholm planeras besök i de katolska församlingarna i Stockholm, Hisingen, Luleå och Karlskrona under hösten.

Studiecirkelarrangemangen sker i samverkan med Studieförbundet Bilda.