Jim Lagerlöf ny konsulent på KPN

 

Ny konsulent på KPNs kansli blir Jim Lagerlöf. Jim har god erfarenhet av kateketiskt arbete då han arbetat som barn - och ungdomssekreterare i S:t Lars katolska församling i Uppsala. Där har han organiserat barnkatekesen, varit konfirmandledare och samlat ministrant - och ungdomsgruppen. 

- Berätta om dig själv, vilken är din bakgrund?

Jag heter Jim Lagerlöf och är född och uppvuxen i Dalsland. Som ung vuxen blev jag intresserad av frågor som hade med meningen med livet att göra och jag kom i kontakt med kristna som bjöd med mig på gudstjänst. Jag döptes när jag var 22 år och började läsa teologi vid sidan av min lärarutbildning. Jag ville verkligen fördjupa min förståelse för kristen tro och spiritualitet. Jag kände så småningom en kallelse till att få undervisa i tron och eftersom jag var medlem i Svenska kyrkan trodde jag att jag skulle bli präst. Samtidigt fördjupade jag mig i katolsk teologi och märkte allt mer att jag längtade efter att bli katolik själv. Några år senare, när jag varit präst i Svenska kyrkan en period och hunnit gifta mig tog min fru och jag steget och upptogs i kyrkans fulla gemenskap. Därefter arbetade jag som lärare i några år. Vår dotter Laura döptes i S:t Lars katolska församling i Uppsala för snart två år sedan. Nu senast har jag varit barn- och ungdomssekreterare i den församlingen samtidigt som jag varit pappaledig på deltid. 


- Vad var det som gjorde att du sökte denna tjänst?

När jag läste annonsen tyckte jag att det kändes som om platsen på KPN passade mig mycket bra. Jag upplevde att jag kunde få möjlighet att använda min kompetens som både pedagog och teolog. Jag ser mig som en kreativ och idérik person som brinner för att hitta vägar till att förklara och försvara den kristna tron. 

- Vad ser du särskilt fram emot med att jobba för KPN och för stiftet?

Just nu ser jag fram emot att lära känna ett nytt sammanhang. Jag är nyfiken på vilka konkreta arbetsuppgifter som väntar. Jag vill göra ett bra jobb och därför vill jag i början lyssna in och försöka förstå de förväntningar som finns. Jag ser mycket fram emot att få tjäna Jesus i hans kyrka genom de gåvor jag tror att han har givit mig. 

Jim efterträder Rauha Navarro Marttinen som lämnar KPN efter sju år för att istället arbeta inom sjukhusjälavården. Jim börjar sin tjänst den 23 augusti.

Varmt välkommen Jim!

Ulrika Erlandsson