Stor Maria-affisch med silkespapper

Förbered en teckning av Maria på ett A-2 papper och samla stora och små till att rulla små bollar med silkespapper som klistras fast på affischen. Sakta växer en vacker Mariabild fram, väl synlig även på långt håll.

Se teckning av Maria här.

Låt Maria omfamna alla i sin stora mantel! Varje barn skriver sitt namn eller ritar sitt ansikte på en liten pappersfigur som klistras fast på hennes mantel. En vacker symbol för Marias omsorg om oss alla.

Hjärtat symboliserar människans centrum

Att klippa och vika ett brevhjärta kan ge många vidare idéer. Till vem ska man ge kuvertet? Till Jesus, mamma, pappa, lillebror, bästis eller någon som man har blivit osams med? Vad skall man lägga i kuvertet? Det kan man fundera över tillsammans med barnen. Klicka på bilden för att hitta mallen.

Minibibel

Detta är en fin aktivitet som lätt går att anpassa till barnens ålder. I anvisningen ingår dessutom underbara citat ur Bibeln. Om barnen är yngre kan du välja färre, enklare citat. Lycka till!

Regnbåge

Tecknet för Guds första förbund med människorna (och alla djur också faktiskt) var regnbågen. Det var på Noas tid (se 1 Mos 9: "Min båge ställer jag bland molnen") Denna regnbåge är ganska enkel att göra. Se till att tejpen räcker bara!

Skapelseaffisch

Detta är en härlig affisch som du gör tillsammans med barnen, samtidigt som du berättar skapelse-berättelsen. På slutet får barnen klistra dit sig själva och se varandra som Guds avbild. Du får instruktioner och schabloner att klippa ut. 

Rosenkrans med muffins och andra bibliska kakor

Baka bibliska kakor med barnen eller förbered till en församlingskväll:

Johannes Döparens gräshoppor / gräshoppa närbild

Marias Mariekex (lätt att köpa färdigt!)

Änglamat (chipsskruvar)

Franciskus vargtassar

Tips för maj- och oktobermånad:

Unnur Gunnarsdottirs  rosenkrans