Filmtips!

Många gånger får vi på KPN frågor på vilka filmer vi kan rekommendera till undervisning eller barn - och ungdomsläger. Nedan har vi påbörjat en lista med förslag på filmer som kan komma till användning i dessa sammanhang. Ge oss gärna fler förslag, så kan listan utökas!
Vacker och klassisk.

Vacker och klassisk.

Stark men grym...

Stark men grym...

Komedi med kristet budskap!

Komedi med kristet budskap!

För de lite större barnen.

För de lite större barnen.

"Vägen till Betlehem" 

med Keisha Castle- Hughes som Maria. Marias tro sätts på prov när hon blivit bortlovad till Josef. Hon blir uppsökt av ängeln Gabriel som berättar att hon ska föda Guds enda barn. Jag älskade den här filmen och beundrade Josefs ovillkorliga kärlek till Gud och Maria. Filmen är mycket inspirerande för unga människor och välgjord. Den är från 2006.

"Edges of the Lord"

(2001) Den handlar om andra världskriget och om en liten judisk pojke och hans givande möte med en katolsk präst. Den är mycket stark och sorglig. Svårt att inte gråta och känna barmhärtighet mot det judiska folket och dess hemska historia. Filmen är med bl.andra Willem Dafoe och Haley J Osment. Observera att filmen innehåller några riktigt grymma scener där pojken är naken och behandlas illa. Den katolske prästen framställs dock med gott hjärta. 

” Evan den allsmäktige ”

Det är en fantastisk komedi med ett mycket betydelsefullt kristet budskap. Gud befaller en kongressledamot i USA att bygga Noas ark i nutiden. Ledamoten tror att han har blivit galen men så småningom börjar han med sitt nya uppdrag och gör som Gud har sagt. Gud spelas av Morgan Freeman. Jag rekommenderar den till barn i åldern 11-12 år.

 

 ” Noah ”

Den är lite mer på allvar och den bör ses med en vuxen. Den är mycket välgjord och bilderna är otroliga. Det är superhäftigt när havet öppnar sig då Mose ska rädda sitt folk. Den är häftig och lik den riktiga berättelsen i Bibeln. Den är lång. 

 

Filmtipsen ovan har givits till KPN av kateketen Catalina Calderon Åhgren.