Tre snabba frågor till Edward Blom

Edward Blom är för tredje gång vår konferencier under Franciskusdagen den 5 oktober i Kungsträdgården i Stockholm.
Hej Edward Blom, vad uppskattar du mest med Franciskusdagen?
Det är många saker: Roligt att få synas offentligt som katoliker och inte bara hålla oss inne i våra egna byggnader. Härlig folkfest, där barnen vinner fina kors att hänga runt halsen eller små ikoner, man träffar gamla och nya vänner, bra musik, god mat, söta hundar och stor mässa! Kan inte bli bättre! 
Om du inte får säga helige Franciskus, vilket är då ditt favorithelgon? Varför?
Jag brukar säga Ignatius av Loyola för att han var så hängiven, förespråkar att varje person har en individuell kallelse och frälsningsväg och för att det kommit så goda frukter ur hans andliga liv -- som jesuitordern och de andliga övningarna (excercitierna) som hjälpt så många. Men jag är också väldigt förtjust i Petrus, för hans personlighet, man anar genom Bibeln att han var en riktig känslomänniska. 
Vad ligger på pipe line just nu för din del?
Det frågar alla, men det är vanligt vardagsliv och inget spektakulärt: Med tre barn ska det lagas mat, skjutsas till fotbollsmatcher, barnkalas, körer, katolska undervisning etc, hjälpas till med läxläsning, gås fram och tillbaks till skola och fritids, vabba och besöka logopededer etcetera etcetera. Sedan ska Gunilla och jag hinna jobba i det egna företaget så man får lön nog att leva på också: Jag skriver texter, håller dryckesprovningar, gör videohälsningar, säljer glas med mig själv på, gästar olika YouTube-kanaler, tar fram recept och har restaurangsamarbeten, dyker upp i radio eller tv ibland. Nyligen spelade jag in en skolfilm om Mårtensgås och fick tillfälle att tala om S:t Martin av Tours. Sedan försöker vi alltid ha någon gäst på besök varje vecka också - det får man inte glömma bort bara för att man har mycket att stå i.

Jim Lagerlöf ställde frågorna