PODD

Katolska pedagogiska podden

Fader Antonius är präst bland unga

I detta avsnitt möter vi fader Antonius Almaleh som berättar om sin väg till att bli präst och om sitt arbete bland unga i Stockholm. Han firar mässa i både latinsk och kaldeisk rit, brinner för folkbildning och för att ge unga ett hem i kyrkan.

Lyssna här

Nytt

En ny bok för barn från 4-10 år

Påve Franciskus talar med barn

En färgglad barnbok som presenterar det glada budskapet från skapelsen till den sista måltiden och mässan, helgonen och kyrkan idag. Varje uppslag har en biblisk berättelse.Boken passar för barn från 4-10 år. Den kan läsas i familjen, användas som introduktion för 6-åringar för en första katekes, och som gåva vid första heliga kommunion.

Läs mer 

BIBEL

Söndagens evangelium för barn 2 juni 2024

Den sista måltiden och vår mässa

Första dagen av det osyrade brödets högtid, när påsklammen slaktades, frågade lärjungarna: ”Vart vill du att vi skall gå för att ordna påskmåltiden åt dig?” Då skickade han i väg två av dem och sade åt dem: ”Gå in till staden. Där möter ni en man som bär på en vattenkruka. (Mark 14:12–16, 22–26).

Läs mer här!

Direktorium för katekes

Direktorium för katekes ger svar på hur kyrkan, hela Guds folk, ska gå till väga i det som är hennes huvuduppdrag - att sprida tron. 

Mer info

Just nu besöker vi församlingar runt om i landet för att presentera Direktorium, först ut i år är Skövde.

Läs mer!

 

KPN presenterar sig

På KPNs kansli råder full aktivitet. Få en inblick i allt som kan hända och låt medarbetarna presentera vad de kan erbjuda dig.

Katolska pedagogiska nämnden finns också på Instagram. Där heter vi @katolskapedagogiska!

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du del av aktuell information från KPN. Du får tips om våra kurser och events, aktuella videos, poddar och material som är av intresse för dig som brinner för evangelisation och katekes i katolska kyrkan. Nyhetsbrevet skickas ut ca en gång i månaden med uppehåll under sommaren. 

Tack för din prenumeration!

Sprid gärna kännedom om vårt nyhetsbrev till andra som du tror kan ha glädje av det. Du kan också följa oss i Facebook-gruppen Kreativa kateketer och på Instagram, #katolskapedagogiska

Vanliga frågor

Hur ställer jag en bra fråga?

Ibland behöver man ställa frågor för att kontrollera om barnen har tagit till sig vissa fakta. Men ännu viktigare för en levande katekes är att ställa frågor som hjälper barnen att tänka själva, som får dem att associera, som väcker deras känslor och engagemang. 

Läs mer!

Jag vill bli kateket. Hur gör jag?

Om du önskar att bli kateket kontakta din kyrkoherde eller din nationella grupps själasörjare. Det är han som bär ansvaret för trosundervisningen. Kyrkoherden har uppgiften att kalla lämpliga personer till kateketens viktiga uppdrag. Är du osäker på vad det innebär att vara kateket?

Läs mer!

 

 

Ny som kateket? Grattis!

Att vara kateket är fantastiskt! På KPN vill vi gärna hjälpa dig med att utföra ditt viktiga uppdrag. Det finns en hel del att tänka på när man är ny som kateket.

Här några snabba tips från KPN, som vi tror kan vara en hjälp

Läs mer