Vänner emellan - att dela tron i en modern värld, Umeå ( För ungdomar )

Datum: 2 september , 7 oktober 2022, KL 19-21

Plats: Kristi Moders församling Umeå

Del ett Fredag 2 september

Bokrelease med författaren Ulf Ekman. Hur kan vi bli en mer evangeliserande kyrka? Hur kan vi kristna engagera oss mer praktiskt i evangelisation? Många är nyfikna. Under kvällen får vi verktyg till hur man kan förklara sin tro i mötet med andra, på arbetsplatsen, på gymmet och med släkten. Utifrån sin nya bok Vänner emellan kommer Ulf Ekman ge konkreta tips till evangelisation i vardagen.

 

Del två fredag 7 oktober

Varför evangelisera? Vad är evangeliet? Hur kommer man igång? Vad innebär det att vara människofiskare? Ungas uppgift är att vara medvandrare. Att vittna om vad du sett och hört. Alla människor har frågor. En kväll där vi lär mer om vad det innebär att vara ett vittne, att dela sin personliga tro med dem som är nyfikna. Ulf Ekman leder oss genom kvällen.

Bakgrund

På uppdrag av biskop Anders gör KPN, en särskild evangelisationssatsning. Utifrån Ulf Ekmans nya bok Vänner emellan - att dela tron i en modern värld (Catholica förlag)  som beräknas utkomma till hösten kommer Ulf Ekman att besöka några församlingar och bjuda in nyfikna till att mer aktivt våga prata om och dela sin tro med andra. 

Utöver Stockholm planeras besök i de katolska församlingarna i Umeå, Hisingen, Luleå och Karlskrona under hösten.

Studiecirkelarrangemangen sker i samverkan med Studieförbundet Bilda.