Att göra tron levande i familjen 

I katolska kyrkan kallas familjen för en ”huskyrka”. Att tala om tron hemma är något som fördjupar glädjen i hela familjen. Du som förälder är barnets första och viktigaste kateket. Om du ber själv kan du lära ditt barn att be. Om du delar din tro i din familj märker du om ditt barn också vill veta mer. Här ger vi tips på sådant som kan vara en inspiration i för familjen hemma!

KATEKETENS VERKTYGSLÅDOR

I verktygslådan Kyrkoåret finner man mest material om fastetiden och påsken för barn och ungdomar (8-15 år). Klicka på bilderna så får du fram pdf-filerna till verktygslådorna gratis!

 

En Bibel för barn

En av de viktigaste prylar du behöver i din huskyrka är ju en Bibel för barn. Det finns många olika varianter, den här till vänster är KPN:s egen, den heter Bibel för små och stora och kan beställas här.

När du läser för ditt barn ur Bibeln (kanske som godnattsaga) får ni chans att utforska tron tillsammans, barnet får också en egen relation till de viktiga berättelser som vår kultur och vår kristna tro vilar på. 

Såklart kan barnet läsa själv, men att läsa tillsammans ger något extra. Då kan ni också prata om vad texterna vill säga till oss här och nu. 

Påskglädje

Påskglädje lockar barn (5-10 år) att lära sig om påskens händelser på ett spännande sätt. Läs berättelserna, hitta vägen genom labyrinter och lös kluriga uppgifter. En fin påskförberedelse, särskilt med hjälp av en vuxen. 32 sidor. 


Vi går korsvägen

Gå vid Jesus sida under hans väg genom lidandet.

Enkla texter för de 14 stationerna av Jim Lagerlöf
och bilder av Charlotte Herczfeld
att läsa och be tillsammans i familjen eller i församlingen.

Klicka här

Påskkalender

Alla känner till adventskalendrar, men för första gången ger nu KPN ut även en påskkalender. Steg för steg, i åtta luckor, återberättas de dramatiska händelserna som leder fram till Jesus sista påsk i Jerusalem. Bakom luckorna finns både texter och bilder som återger intåget i Jerusalem, månglarna i templet, fottvagningen, den sista måltiden, Jesus ångest i Getsemane, döden på korset och slutligen uppståndelsen. Med Påskkalendern kan barnen bättre förstå påskens stora skeende. Illustratör är Michal Hudak.

Kort presentationsvideo: Klicka här 

Från öken till påskträdgård

Skapa en vacker påskträdgård hemma!