Aktuellt

Kurs för kateketer och ungdomsledare

Kateketkurs i Malmö

Hur kan jag vara en ledare som hjälper barn och ungdomar till en levande relation med Jesus? Tillsammans söker vi svaren. KPNs kurser tar upp lek, drama, pyssel, livsbejakande pedagogik, KPNs material. Välkommen!

Tid: 28 oktober 2017

Plats: Vår Frälsares församling i Malmö

Läs mer

Kurser

Kurs för kateketer och ungdomsledare

Gemenskap i Kristus

Hur kan jag vara en ledare som hjälper barn och unga till en levande relation med Kristus? Tillsammans söker vi svaren. Välkommen till en kurs med en livsbejakande pedagogik.

Tid: 28 oktober 2017

Plats: Linköping, Bilda, Fridtunagatan 2

 

Läs mer 

Resurser

Söndagens evangelium med barn 29 oktober

Älska Gud och din nästa som dig själv

”Mästare, vilket är det största budet i lagen?” Han svarade honom: ”Du skall älska Herren, din Gud, med hela ditt hjärta och med hela din själ och med hela ditt förstånd. Detta är det största och första budet. Sedan kommer ett av samma slag: Du skall älska din nästa som dig själv. På dessa båda bud vilar hela lagen och profeterna”(Matt 22:36-37).

 Läs merAlla resurser

Material

Katolsk barnbibel

I 33 berättelser ur Gamla och Nya testamentet får små och stora läsare stifta bekantskap med Bibelns berättelser. Många har längtat efter en katolsk barnbibel, nu finns den här med ett inspirerande förord av kardinal Anders Arborelius. 

Läs mer och köp

KPN presenterar sig

På KPNs kansli råder full aktivitet. Få en inblick i allt som kan hända och låt medarbetarna presentera vad de kan erbjuda dig.

https://www.youtube.com/watch?v=6L5tsEH0VcY

Från videobloggen

Franciskusdagen 2017

 

Många kom till Kungsträdgården i Stockholm för att fira mässa med kardinal Anders Arborelius. I slutet av mässan välsignades alla djur och sedan förvandlades parken till en stor fest för hela familjen!

Se fler filmer på videobloggen här

Vanliga frågor

Jag vill bli kateket, hur gör jag?

Om du önskar att bli kateket kontakta din kyrkoherde eller din nationella grupps själasörjare. Det är han som bär ansvaret för trosundervisningen. Kyrkoherden har uppgiften att kalla lämpliga personer till kateketens viktiga uppdrag. Är du osäker på vad det innebär att vara kateket?

 

Läs mer

Hur startar jag en studiecirkel?

En studiecirkel är en studieform där deltagarna får möjligheten att utvecklas tillsammans med andra människor. KPN har material för flera studiecirklar. Om du vill starta en studiecirkel, kontakta församlingens kyrkoherde.

 

Läs mer

Hur välkomnar jag föräldrar och barn vid första träffen?

Vid första träffen är det viktigt att få en god kontakt med både föräldrar och barn (se Riktlinjer för katekes, 39). Bjud därför in både stora och små till den första samlingen. Nedan får du ett förslag till hur det kan gå till.

Läs mer