Aktuellt

29 september 2018

På väg med Kristus

Kateketens dag är en fest då vi samlas runt vår biskop för att stärka varandra i vårt uppdrag som kateketer. jesus Kristus är centrum i all katekes. Särskild gäst är fader Michel Remery, författare till boken Twittra med Gud.

 

Plats: S:t Ansgars församling i Södertälje

 

Läs mer

 

Kurser

 Vuxenkurs i Rögle 20-22 april

Östliga liturgier - en inspiration för hela kyrkan

I katolska kyrkan i Sverige finns flera östliga riter med en andlighet som går tillbaka till apostlarnas
tid. Dessa liturgier öppnade (och öppnar!) helt nya
horisonter i synen på människan.

Läs mer 

Resurser

 Söndagens evangelium med barn den 18 mars

Vetekornet

"Sannerligen, jag säger er: om vetekornet inte faller i jorden och dör förblir det ett ensamt korn. Men om det dör ger det rik skörd. Den som älskar sitt liv förlorar det, men den som här i världen hatar sitt liv, han skall rädda det till ett evigt liv. Om någon vill tjäna mig skall han följa mig, och där jag är kommer också min tjänare att vara" (Joh 12:24-25).
Läs mer Alla resurser

Material

Min rosenkrans - pysselkit för barn

I paketet ingår ett häfte med rosenkransens böner, pysselhandledning samt pärlor och snöre för att tillverka en egen rosenkrans.

Läs mer och köp

KPN presenterar sig

På KPNs kansli råder full aktivitet. Få en inblick i allt som kan hända och låt medarbetarna presentera vad de kan erbjuda dig.

https://www.youtube.com/watch?v=kXrHSus-rqA

Från videobloggen

Uppståndelse 

Vad händer när vi dör? Kan vi födas igen som hundar? Se mer i denna video om kyrkans syn på död och uppståndelse.

Se fler videos på vår videoblogg

Vanliga frågor

Jag vill bli kateket, hur gör jag?

Om du önskar att bli kateket kontakta din kyrkoherde eller din nationella grupps själasörjare. Det är han som bär ansvaret för trosundervisningen. Kyrkoherden har uppgiften att kalla lämpliga personer till kateketens viktiga uppdrag. Är du osäker på vad det innebär att vara kateket?

 

Läs mer

Hur startar jag en studiecirkel?

En studiecirkel är en studieform där deltagarna får möjligheten att utvecklas tillsammans med andra människor. KPN har material för flera studiecirklar. Om du vill starta en studiecirkel, kontakta församlingens kyrkoherde.

 

Läs mer

Hur ställer jag en bra fråga?

Mest känd inom pedagogiken i konsten att ställa frågor är Sokrates. Genom sitt ständiga frågande lyckades han att få eleven att själv komma fram till sanningen. 

Läs mer